sábado, 18 de agosto de 2007

"La regla malament si la tens, pitjor si no la tens": EUA va treure al mercat al mes de juliol Lyrbel, la píndola que elimina la menstruació

Noies d'arreu del món, per fi podreu deslliurar-vos d'una acopmanyant que es presenta sempre en el moment més inoportú, té especial afició pels viatges i proboca mal de cap.
Una companya que quan ve l'odiem i quan no ve l'esperem amb ànsia. Si senyor, parlo de la nostra amiga, la regla. Veureu, es que els americans que com tots sabem són una apasionats dels invents, van treure al mercat al mes de juliol la píndola Lyrbel (el nom és molt fi i s'assembla bastant a "libre" en castellà) que elimina la menstruació mentre es consumeix. Aquesta nova pastilla ve en caixes de vint-i-vuit comprimits enlloc dels vint-i-un que acostumen a tenir les pastilles anticonceptives tradicionals. El set comprimits que té de més, estàn fets d'una substància que serveix per ocupar el període menstrual que hauria de tenir lloc en aquets set dies. Tot i això encara que la pastilla elimini la regla i funcioni com a anticonceptiu els metges aseguren que la dona pot tenir hemorràgies aleatories. La píndola va ser aprobada amb certa rapidesa per l'Administració d'alimentació i medicaments dels EUA (FDA), que va veure en ella un filó per guanyar pessetes, però va topar amb diverses veus crítiques que consideraven que no s'havien realitzat prou probes per saber quines conceqüències podrà tenir en la dona l'eliminació total de la menstruació a llarg termini.
Així que des d'aquí, millor esperem a veure quin caire prenen els esdeveniments perque amb aquestes coses no s'hi juga i perque com diu la meva mare "la regla malament si la tens i pitjor si no la tens", a veure si encara tindrem un ensurt!




(Article de La Voz de Castelldefels)

No hay comentarios: